---
Zoeken in Stadsdeel Noord
Pad tot huidige pagina

Voorschool

Voorscholen en peuterspeelzalen

Kosten

Aan tafel op voorschool De Piramide

De voorschool is goed voor de ontwikkeling van ieder kind. De voorschool zorgt voor een goede start en bereidt uw kind spelenderwijs voor op de basisschool.

Voor voorschoolplaatsen op een basisschool met voorschool en op peuterspeelzalen met een voorschoolprogramma geldt:

  • De voorschool is gratis voor alle kinderen met een voorschoolindicatie.
  • Hebt u geen voorschoolindicatie gekregen, maar wilt u uw kind op een voorschool plaatsen, dan betaalt u een maandelijkse bijdrage.
  • De ouder-kind adviseur stelt vast of uw kind in aanmerking komt voor de voorschool. Als uw kind in aanmerking komt, dan krijgt uw kind een 'voorschoolindicatie.'

Aanmelding en informatie

  • Wanneer uw kind 11 maanden oud is, wordt u weer uitgenodigd voor een bezoek aan het Ouder- en Kindcentrum (OKC). Op dat moment geeft de arts een voorlopige indicatie om gratis gebruik te kunnen maken van de voorschool. Vervolgens vult u het aanvraagformulier in voor voorschoolse educatie.
  • Dit formulier wordt opgestuurd naar bemiddelingsbureau Chikuba. Zij zullen contact met u opnemen en in overleg met u komen tot een voorlopige keuze voor een voorschool of een kinderdagverblijf waar een voorschoolprogramma wordt aangeboden. U kunt daarbij zelf aangeven naar welke voorschool uw voorkeur uitgaat.
  • Als uw kind 18 maanden is, zal de ouder-kindadviseur de indicatie definitief maken.
  • Wanneer uw kind ongeveer 2 jaar oud is, neemt Chikuba opnieuw contact met u op om te controleren of uw situatie en uw voorkeur nog dezelfde zijn. Op dat moment maakt u een definitieve keuze voor een voorschool of een VVE-kinderdagverblijf.
  • Chikuba geeft uw gegevens door aan de aanbieder van het voorschoolprogramma. Zij nemen vervolgens contact met u op om een plaatsingsovereenkomst af te sluiten.
  • Wanneer uw kind 2,5 jaar wordt, kan het beginnen met het voorschoolprogramma.

Voorschoolfilmpje

Bekijk de video:

Kinderopvang met voorschoolprogramma

Verschillende kinderdagverblijven in Amsterdam-Noord werken met een voorschoolprogramma.

Meer

Woordenlijst

In de woordenlijst (PDF-) vindt u uitleg over de voorschool, de vroegschool en over de kosten.